Diversiteit noodzakelijk voor innovatie

Diversiteit noodzakelijk voor innovatie

Gisteren heb ik de Ted Talk van Temple Gradin (Livestock handling designer, autism activist) bekeken. Zij spreekt vanuit haar eigen ervaringen over de denkwijze van beelddenkers en relateert dat aan het autistisch spectrum. Ik zeg niet dat hoogsensitiviteit iets te maken heeft met autisme alhoewel er anderen zijn dit dat wel doen. In mijn besef getuigd dat van een ondeskundige vorm van “labelen” waar ik absuluut tegen ben. Wat ik wel zeg is dat, zoals Temple heel duidelijk maakt over autisme, er bij hoogsensitiviteit sprake is van een schaal in de mate van.


Ik herken me ook in het beeld denken zoals Temple aangeeft. Zo “zie” ik in mijn werk vaak heel snel wat er moet gebeuren om bepaalde processen beter te laten verlopen of wat de risico’s bij een project zijn. Vroeger probeerde ik anderen daarvan te overtuigen, dan werd ik voor gek verklaard, of kreeg ik te horen dat ik te “kort door bocht” dacht of juist te negatief was. Tegenwoordig ga ik daar anders mee om. Ik breng gedoseerd mijn inzichten naar voren en op papier zet ik nog minder (het is sowieso lastig om beelden te vertalen naar een verhaal).

Nu denk je misschien dat ik me dan terugtrek. Nee in tegendeel, ik geef juist veel meer richting aan veranderingen. Soms op de achtergrond en grotendeels onzichtbaar, soms juist ook op de voorgrond. Als de tijd nog niet rijp is door te lobbyen voor mijn visie. Als de tijd wel rijp is door het initiatief te nemen voor een verandering of project.
Op deze manier zet ik mijn vaardigheden, het labeltje doet er niet toe, in op een manier waarmee ik het meeste voor de organisatie kan beteken en ook op een manier waar ik me erg prettig bij voel en mezelf kan zijn. En dat levert een hoop positieve energie op.
Wil jij ook op basis van jouw competenties je rol vinden in je werk en een Bewuste, Energieke, Sensitieve Topper (de BESTe) worden neem dan contact op voor een kennismakingsgesprek. Heb je een kleine oppepper nodig kijk dan ook de Ted Talk van Temple Gradin.

En voor werknemBe Creativeers, lopen projecten vast, komt innovatie tot stilstand neem dan eens medewerkers die buiten de norm vallen in dienst. Medewerkers met een labeltje autisme of hoogsensitiviteit. Waarschijnlijk heeft u ze al in dienst maar komt er niet uit wat u verwacht, raken ze in in een burnout of zitten ze in een specifiek vakgebied waar nu eenmaal meer van die “rare” mensen zitten. Denk dan na hoe u wel het uiterste uit deze medewerkers haalt en u de BESTe teams creëert.

 

 

 

 

This entry was posted in General and tagged , , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie