Gratis Ebook “Grip op je gevoel”

Een rot gevoel overkomt je, een rot gevoel behouden is een keuze

Een negatief gevoel is niet specifiek voor HSP. Maar door je sensitiviteit kan het wel zijn dat je hier gevoeliger voor bent. Misschien vraag je je af waarom jou dat moet overkomen en denk je dat je nooit meer goed zult voelen. Gelukkig zijn er technieken (oefeningen) die je zelf kunt aanleren om beter met een negatief gevoel om te gaan.

Als je deelneemt aan deze Blog, je feedback, toevoegingen of vragen plaatst ontvang je het gratis Ebook “Hoe krijg je grip op je gevoel” In dit Ebook beschrijf ik enkele van de meest succesvolle NLP technieken die je direct zelf kunt toepassen om beter om te gaan met negatieve gevoelens.

 

 

 
 
This entry was posted in General, hooggevoelig, hoogsensitief, hoogsensitiviteit, hsp and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

49 Responses to Gratis Ebook “Grip op je gevoel”

 1. herman says:

  Er staan interessante dingen op deze/jullie website.
  Ik kan echter niet alles voldoende in verband brengen.
  Zo lijkt me het genoemde boek Grip op je gevoel wel toepasselijk om eerst te lezen.
  Ik ben een leek, daarom: wat kun je met NLP-technieken doen?

  • HSP coach says:

   Beste Herman,

   Met NLP kun je op een eenvoudige manier je beter leren voelen, effectiever worden en nieuw gedrag ontwikkelen om beter te worden. Enkele van de meest efficiënte NLP methoden heb ik beschreven in het EBook “Girp op je gevoel” en naar je toe gestuurd.

   Groeten,
   Jos

 2. klaartje says:

  Hoi, ik ben blij deze site gevonden te hebben en heb met veel verheldering gelezen; ik wist al dat ik hoogsensitief was, maar dat mijn vermoeidheid hier ook deels door te verklaren is, geeft me veel geruststelling. Mede hierdoor voel ik me zo ook minder `raar’. Bedankt!

  • HSP coach says:

   Beste Klaartje, bedankt voor je reactie. Herkenning van een mogelijke oorzaak van je vermoeidheid is een eerste stap naar een fit en gezond leven waarin je je fysiek en mentaal weer in balans kunt voelen. De oefening in het gratis E-Book “grip op je gevoel” kunnen je helpen om negatieve effecten van hooggevoeligheid te verminderen. Maar ook regelmatig en goed slapen en goede voedingsmiddelen versterken je weerstand tegen invloeden van buiten.

 3. Sharon says:

  Beste Jos,
  Wat een super site, ik ben veel aan het lezen over hooggevoeligheid en vind de herkenning zo fijn! Zoals alle hsp’ers natuurlijk. Mijn hooggevoeligheid heeft me mijn baan gekost, maar dat is niet zo erg. Ik neem nu lekker even de tijd om uit te zoeken wat ik écht wil. Wellicht kan ik daar jouw hulp nog bij gebruiken.
  Voor nu alvast bedankt voor het rapport en het e-book. Ik ga ermee aan de slag 🙂
  Groetjes Sharon

 4. gert says:

  Hallo jos,
  K heb je blog pas vandaag ontdekt maar k heb al bijna alle artikelen gelezen.Erg de moeite waard.
  K wilde je wat vragen over angstgedachten waar ik last van heb.Vind het lastig om ze te noemen omdat r wel iets van schaamte bij zit ofzo. maar ze belemmeren me ontzettend in m’n functioneren ,dus k dacht ,toch maar doen.Ik heb vanaf ergens vorig jaar peroides van heftige paniekaanvallen gehad.Deze heb ik redelijk kunnen terubrengen wat intensiteit betreft met behulp van programma’s die ik op internet vond.Alleen zijn er een aantal angstgedachten waar ik niet vanaf kom.Ik kan soms niet koken vanwege de angst voor een gasexplosie en moet om zop’n beetje dezelfde reden soms gewoon m’n huis uit.Deze gedachten komen ineens opzetten en kheb r ook niet altijd last van.Weet ook eigenlijk niet waar die gedachten dan ineens vandaan komen.Mijn vraag is eigenlijk ,denk je dat ik dit zelf kan verhelpen door de nlp oefeningen op je site en in je boek of zou ik hier toch echt professionele hulp bij nodig hebben?Misschien heb je hier een antwoord op. Inieder geval bedankt voor je site.
  Vriendelijke groeten, gert

  • hsp coach says:

   Beste Gert,

   De angsten die je in je reactie op mijn website stelt zijn goed op te lossen met de NLP technieken in het Ebook. Waarschijnlijk heb je met de zwart/wit terugspoeltechniek voor toekomstige situaties het snelste en beste succes. De oefeningen zelf leren uit een boek is niet makkelijk maar wel mogelijk. Ik kan je alle drie de methodes in het E-book in 2 sessies aanleren als het je niet direct zelf lukt

   Vriendelijke groeten,
   Jos

 5. Karin says:

  Als ik iemand in tranen zie of die verdriet heeft, lopen voordat ik er erg in heb, de tranen bij mij over de wangen. Daar zou ik graag van af willen. Geeft je ebook daar ook een oplossing voor?
  Groet Karin

  • hsp coach says:

   Je vraag of jij je tranen bij het zien van iemand met verdriet kunt voorkomen door zelf de oefeningen in dit boek te doen kan ik niet beantwoorden. Het is waarschijnlijk dat je je erg inleeft als je iemand met verdriet ziet en hierdoor roept dit herinneringen en emoties bij jou op waardoor jij ook tranen krijgt. De oefeningen helpen heel goed om beter om te leren gaan met jouw emoties. Het is goed om inzicht te krijgen in waar de koppeling tussen jouw emoties en datgene dat je ziet bij anderen vandaan komt. Dit kan een eerdere persoonlijke ervaring zijn die je zelf oproept op het moment dat je iemand ziet die verdrietig is.

   Groeten,
   Jos

 6. Ruth says:

  Ik ben een hsp’er en heb hier veel moeite mee. Ik ben overgevoelig voor geluidsoverlast op die plekken waar ik veilig zou moeten zijn, ‘mijn huis met name’. Ik heb erg veel last van geluiden die ik opvang van de buren vooral het ‘slaan’ met de deuren. Gevolg is dat ik laat naar bed ga, terwijl ik er ‘s morgens om 5 uur weer uit moet. Ik ben dan ook gedurende de dag letterlijk ‘kapot’. Mijn grootste wens is om in een vrijstaand huis te wonen, dan zou ik me vrij voelen, maar geldtechnisch zit dat er (nog steeds) niet in. Met gevolgd dat ik maar blijf aanmodderen. Ik heb geen vrienden en ook geen vaste baan. Ik heb telkens contracten voor bepaalde periodes waarbij ik moeite moet doen om mijn voorwaarden enigzins te realiseren, ik heb daarbij veel moeite om rustig te blijven of mijn emoties onder controle te houden. Ik hoop dat dit boek mij kan helpen in mijn zoektocht naar “RUST”!!!

  dank, Ruth

  • hsp coach says:

   Beste Ruth,
   De oefeningen kunnen je goed helpen. Nog beter is het om te leren om je zintuigen anders “in te regelen” waardoor je minder gevoelig bent voor geluid. Hiervoor maak ik meestal gebruik van zelfhypnose.

   Zelfhypnose kan ik je via dit bericht niet laten ervaren maar wel een andere oefening die je kunt toepassen als je last hebt van geluid:
   ■Je merkt dat je last hebt van het geluid
   ■Concentreer je dan op een plek tussen je oren en stel je voor dat je daar zelf staat
   ■Stel je nu ook eens voor dat je van binnen uit je hoofd naar de binnenkant van je oren kijkt en daar twee schuifregelaars ziet. Aan elk oor één
   ■Je kunt deze schuifregelaars nu zo bedienen dat je je gehoor gevoeliger zet of juist minder gevoelig. Je zet ze nu minder gevoelig
   ■Als je je oren hebt bijgeregeld stap je weer uit je eigen hoofd en merk je dat je minder last hebt van het geluid.

   Groet,
   Jos

 7. Carla says:

  Als HSP’er ervaar ik vanuit empathie mijn omgeving vaak als één grote bron van inspiratie.
  Dat daar valkuilen tegenover op de loer liggen mag ook duidelijk zijn.
  Dit zijn de leermomenten op mijn levenspad.

 8. Wilbert says:

  Beste Jos, ik maak nog altijd dankbaar gebruik van de technieken die je me geleerd hebt tijdens de coachmomenten. Ook het fijntunen van mijn zintuigen werkt over het algemeen naar tevredenheid. Dank voor je ondersteuning.

 9. Roelie van Guldener says:

  Hallo,

  Ik lees hier van alles over HSP. Ik herken veel. ik heb altijd bij een eerste kennismaking altijd al een gevoel van ja dat zit goed, of nee dit voelt niet echt goed. Ik probeerde altijd vanuit die intuïtie te reageren. Tot dat iemand zei: “Je geeft iemand geen kans, je bent bevooroordeeld. Daar ging ik in mee. Tot dat ik een paar keer er achter kwam dat ik het toch wel goed gevoeld had. Ik las over HSP en weet nu dat het echt mogelijk is om zoiets te waarnemen en dat het niet te maken heeft met vooroordelen o.i.d. Ik ben erg nieuwsgierig naar het gratis Ebook ‘Grip op je gevoel’. Ook omdat ik vaak niet durf te vertrouwen op mijn gevoel omdat ik denk dat ik “overdreven” reageer. Dat blijkt dus allemaal goed te verklaren zijn.

  BVD voor het Ebook en uw reactie.

  Vriendelijke groet,

  Roelie.

  • hsp-coach says:

   Beste Roelie,

   In je bericht geef je aan dat anderen je wel eens bevooroordeeld vinden. Het is goed om je daar bewust van te zijn. Je sensitiviteit levert je veel informatie maar je intuïtie wordt ook voor een groot deel veroorzaakt door eerdere ervaringen uit het verleden. Het is dan goed om je bewust te zijn van je intuïtie maar ook de ander zijn/haar verhaal te laten doen. Als je de tijd neemt kun je je door bewust observeren waarschijnlijk wel achterhalen wat je intuitie veroorzaakt en een betere beslissing nemen. Hoe meer je dat oefent, hoe sneller dat lukt en hoe beter je weet wanneer je wel op je intuïtie moet vertrouwen en wanneer het een ervaring uit het verleden is die je beïnvloed.

   Hartelijke groet,
   Jos

 10. N says:

  Beste Jos,

  Als HSP-er heb ik moeite om op een goede manier om te gaan met mijn sensitiviteit c.q. gevoelens, met name in een zakelijke omgeving. Dit heeft mede geleid tot een burn out, waar ik nog steeds herstellende van ben. De angsten die mij de afgelopen maanden volledig in hun grip hadden beginnen langzaamaan af te nemen. Ook ik geloof in de kracht van positiviteit en zie het als een kans om van te leren.

  Twee jaar geleden heb ik jouw rapport over hoogsensitiviteit als kracht ontvangen. Het rapport en de daarop volgende mailtjes heb ik door grote werkdruk of wat voor andere redenen dan ook, slechts vluchtig doorgelezen, maar altijd bewaard. Waarschijnlijk voor dit moment.
  De laatste maanden heb ook ik mij meer verdiept in synchroniciteit en geloof niet in toeval 🙂

  Bedankt voor je blogs!

 11. e.lussenburg says:

  hallo,
  interessante blog om te lezen…
  ik heb ook een aantal hsp-ers op mijn pad die bij mij komen voor ondersteuning. zit dus even heerlijk te neuzen in jouw bevindingen en beschouwingen en ervaringen. Dank voor het delen hiervan!
  groet
  elayne

 12. anke says:

  Hoi,

  Als HSP’er ben ik erg benieuwd naar de inhoud van je e-book!

  Groetjes,
  Anke

 13. Inge says:

  Ik ben met interesse aan het lezen, en kom mezelf tegen ook. Zou ik aan het boek nog meer kunnen hebben? Dan heb ik zeker interesse!
  Alvast bedankt, Inge

 14. veronique says:

  hoi,
  ik loop al jaren met vele klachten, overgevoelig voor alle prikkels om me heen, depressies, oververmoeidheid en pijn in mijn lichaam en ga zo maar door. ik hoorde van iemand over hsp, ben daarover gaan lezen, en dacht….dit kon wel eens over mij gaan. ik hoop dat ik met het boek…grip op je gevoel…..het wat beter te snappen, en me hopelijk wat beter te gaan voelen, ik worstel hier al 11 jaar mee.
  groet veronique

 15. Martine says:

  hoi hoi

  Ik ben een HSP maar ook een HSS, vaker voorkomende combi, maar wel letterlijk slopend.

  Overal hoor ik altijd dat ik me niet druk moet maken, maar punt is dat ik dit helemaal niet doe. Niet bewust dus. Nee hoor, ik praat altijd op mezelf in, van ‘komt goed’ ‘niets aan de hand’ en heel vaak besef ik zelf helemaal niet wat er aan de hand is.
  Dan zien andere mensen het aan me en kunnen zij me zeggen dat ik me ergens druk om maak. Zelf realiseer ik me dit dan niet, ik voel me alleen maar moe, ziek, hoofdpijn etc.

  Daarom vind ik het wel bijzonder dat ‘grip krijgen op je gevoel’ , hoe kan ik ooit grip krijgen op mijn gevoel, wanneer mijn gevoel zich niet lijkt te beïnvloeden door mijn gedachtes?

  Gedachtes bevinden zich nl. in het verstandelijke deel van de hersens, niet in het emotionele?

  • hsp coach says:

   Beste Martine,

   Je schrijft dat je je vaak niet beseft wat er aan de hand is, tegelijkertijd voel je je moe en heb je hoofdpijn. Je beseft het blijkbaar wel dat er iets aan de hand is maar tegelijkertijd ontken je dat weer door tegen jezelf te zegen dat er niets aan de hand is.
   Hoe moe moet jij je voelen om te beseffen dat je lichaam alle signalen op rood zet om je bewust te maken dat er iets aan de hand is? Stap 1 is deze signale herkennen, stap 2 is om met de oefening uit het E-Book de emotie er uit te halen en stap 3 is de feitelijke situatie op lossen.

   Hartelijke groet,
   Jos

 16. Marije says:

  Dag Jos,

  Ikzelf ben er sinds anderhalf jaar achter dat ik HSP ben. Na het boek van Elaine Aaron doorgeworsteld te hebben (sorry, het is echt niet mijn ding) heb ik een coachingstraject gevolgd. Daar heb ik enorm veel aan gehad, het heeft meerg veel inzicht gebracht en laten zien dat ik niet ‘raar’ ben, maar dat heel veel eigenschappen die ik zelf wel raar vond, met mijn hoog sensitiviteit te maken hebben. Maar ik wil heel graag mezelf nog verder ontwikkelen en mijn hoog sensitiviteit nog meer als een kracht gaan inzetten. Ik hoop dat ik daar in je boek handvatten voor kan vinden!

  Hartelijke groet, Marije

 17. Jaleesa James says:

  Hallo Jos,

  Na jarenlang het gevoel van anders te zijn, heftige emoties en vermoeidheid, is mij eindelijk duidelijk waarom… hooggevoeligheid. Ik heb veel moeite hier mee om te gaan thuis en relatie dus elke dag is weer een uitdaging!

  Je blog is erg verhelderend.

  Met vriendelijke groet,

  Jaleesa James

 18. wil says:

  Ik ben met interesse aan het lezen, en heel herkenbaar, en confronterend, heb denk ik veel aan het eb ook, grip op je gevoel.

 19. vera roos says:

  Hallo Jos,

  Nooit van HSP gehoord sinds 2 dagen geleden dat iemand mij daar op wees. 5 jaar geleden had ik een burn-out nooit begrepen dat mij zo iets zou overkomen, nu 5 jaar later loop ik er weer tegen aan. Ik zeg altijd wel dat ik 1 vijand in mijn leven heb en dat is mijn gevoel.
  Ik heb een test gedaan en toen was het mij wel duidelijk. Ik heb HSP geweldig je voelt iets van herkenning. Maar hoe nu verder, zo kwam ik op U site terecht. Ik ben daarom ook erg geïnteresseerd in het E-book grip op je gevoel. In de hoop dat mijn vijand mijn beste vriend gaat worden.
  B.v.d.
  Groetjes Vera

  • hsp coach says:

   Beste Vera,

   Je hebt het in je bericht over burnout en HSP en koppelt die, zoals ik het lees, als oorzaak en gevolg aan elkaar. Je hoogsensitieve eigenschappen kunnen bijdragen aan een burnout maar gelukkig kun je door juist goed om te leren gaan met je eigenschappen, je hoogsensitiviteit beter inzetten.
   Inzicht krijgen in je eigen gedrag, wat hoogsensitiviteit voor jou betekent en hoe zich dat uit. Maar vooral ook wat zijn de signalen waar je op moet letten die je aangeven dat je tijd voor jezelf nodig hebt en misschien een stapje terug moet doen.

   Hartelijke groeten, Jos

 20. B. Blauw says:

  Ik zie zelf niet echt de voordelen van (hoog)gevoelig zijn.
  Het is erg lastig om zo gevoelig voor allerlei prikkels te zijn.
  Ik heb fibromyalgie en ik denk dat ik dat gekregen heb, juist omdat ik zo gevoelig ben voor overbelasting van lichaam en geest.
  Ben benieuwd of NLP iets voor mij zou kunnen betekenen en ben daarom nieuwsgierig naar je e-boekje.
  Groet, BB

 21. inez van eeden says:

  Er is zoveel wat ik nog niet begrijp. In mezelf en ook om me heen. Ik ben blij dat ik mindfullness ontdekt heb want daardoor kan ik mezelf weer rustig maken. Helaas lukt me dat alleen als ik snel in de gaten heb dat ik in de stress schiet, want als ik al te ver heen ben, lukt mindfullness me ook niet meer. Eigenlijk moet je voor mindfullness al een beetje rustig zijn. Ik ben benieuwd of ik met NLP wel mezelf ook in crisis zo rustig kan krijgen dat ik weer tot mindfullness in staat ben
  groet
  Inez

  • Beste Inez,

   De oefeningen zelf leren uit een boek is niet makkelijk maar wel goed mogelijk. In eerste instantie zul je ze bewust moeten doen en net zoals mindfullness op momenten dat je relatief rustig bent, als je regelmatig oefent wordt je je na een paar weken bewust dat je rustiger bent, de oefeningen gaan dan automatisch en onbewust. Het voordeel van NLP is dat dit op onbewust zijn werk doet.
   Als het zelf aanleren niet lukt kan ik je alle drie de methodes in het E-book in 2 tot 3 sessies aanleren als het je niet zelf lukt. Neem dan gerust contact met me op.

 22. Monique says:

  Hoi Jos,

  Ik was al jaren op zoek naar wat er met mij aan de hand is, altijd het gevoel dat je anders bent, uiteindelijk de zoektocht afgerond met de diagnose ADD, daarin vielen al veel puzzelstukjes in elkaar, voor mij en mijn 12 jarige zoontje eveneens, en toch was er een “gevoel” dat er nog een stukje miste, Ondertussen ben ik bezig met een opleiding NLP, en ben ik me erg bewust van mijn oude patronen en ben ik er hard mee aan de slag, maar toch…had ik het gevoel dat ik nog iets had gemist…op een gegeven moment zocht ik op een site van synchroniteit , en kwam bij “toeval”op een site voor HPS…Wat een herkenning weer….nog meer puzzelstukjes die op hun plek vallen..

  Monique.

 23. Wil says:

  Wat fijn dat er mensen zoals jij, hun gedachten, ideeen en weten met anderen willen delen.
  Zo krijgen we een kans om verder te groeien..dankjewel!
  Wil.

 24. Anne says:

  Hoi Jos,

  Ik denk zelf al een aantal jaren dat ik ook hoog sensitief ben.
  Echter weet ik dit niet zeker..
  Het brengt positieve eigenschappen met zich mee maar zeker ook negatieve… Ik ben daarom op zoek naar een ‘goed’ boek om hier meer over te weten te komen. Met handige tools om ermee om te kunnen gaan. Zou je mij dit boek aanraden? Of heb je andere tips?
  Alvast bedankt!

  Groetjes, Anne

 25. ka says:

  Vooral sinds de laatste tijd voel ik me onbegrepen en ook door mezelf. Waarom reageer ik zoals ik doe terwijl ik dit niet wil? Lezen erover helpt al een hoop. Grip op je gevoel klinkt daarom ook erg interessant

 26. Rob says:

  Hoi Jos,

  Ik heb een tijdje geleden het vermoeden gekregen dat ik een HSP zou kunnen zijn en het ook te horen gekregen van mensen in mijn omgeving. Het is alleen een beetje op de achtergrond geraakt door omstandigheden.

  Ik krijg tranen in mijn ogen van bepaalde muziek als ik het mee “zing” scenes in films, series en zelfs sommige reclames. Ik voel razendsnel of ik mensen wel of niet kan vertrouwen. Mensen die ik bijna niet ken vertellen mij vrij persoonlijke dingen enz enz…

  Al met al een hoop onrust.
  Het zou heel mooi zijn als jou boek mij kan helpen om anderen te helpen.

  Vriendelijke groet,

  Rob.

 27. rob says:

  hallo jos
  ik wil graag je boek eens lezen !
  groeten rob

 28. melissa says:

  Toen ik dit boek voorbij zag komen dacht ik dat het misschien wel voor mij geschikt is.
  Heb namelijk een verslaving en dat is kopen. heb heel veel reacties hierop gehad wat het eventueel zou kunnen zijn. de 1 zegt dat het misschien wel te maken zou kunnen zijn dat ik niet gelukkig ben waardoor ik dus goed in mijn vel gaat zitten d.m.v. kleding kopen.
  Zou dit boek geschikt zijn voor mij?

  • HSP coach says:

   Beste Melissa,

   Koopverslaving is een veel voorkomend verschijnsel. De achtergrond kan verschillend zijn. Een verslaving is verslavend omdat het je op dat moment een goed gevoel geeft ook al baal je er misschien later ontzettend veel van. Om meer inzicht te krijgen welk vervelend gevoel door door een goed koopgevoel wordt weggedrukt kan ik je helpen inzicht te krijgen in je eerste gevoel dat uiteindelijk tot het kopen leidt.

   Als je dat rot gevoel eenmaal weet dan kun je de oefeningen heel goed gebruiken.

   Het is ook mogelijk je koopverslaving om te vormen tot een vervelend gevoel, sommige coaches adviseren dat. Dat lost wel je koopverslaving op maar misschien leer je je zelf dan weer een andere verslaving aan om je rot gevoel te onderdrukken. Let dus op dat je altijd een coach, zoals Escensus, kiest die de oorzaak aanpakt.

   Hartelijke groet, Jos

 29. Indra says:

  Wat een interessante site is dit.
  Ik heb een aantal jaar geleden een cursus NLP gedaan, met reden meer grip op mijn gevoel te krijgen. Het is me nog steeds niet naar voldoening gelukt die grip te krijgen. Ik ben benieuwd welke onderdelen in het boek worden benadrukt.

 30. Marielle says:

  Dag Jos,

  Ik weet sinds vorige week dat ik een HSP ben. Daarmee vallen al heel veel puzzelstukjes op hun plaats, maar ben nu vooral ook aan het zoeken naar meer, meer, meer informatie. Ik denk dat jouw e-book daar een mooie hulp bij is.

  met vriendelijke groet,
  Marielle

 31. J says:

  Hoi hoi,
  Wat een aangrijpende inleiding over angsten. Zeer herkenbaar!
  Sinds een paar jaar heb ik door dat ik hoogsensitief ben. Dit was een openbaring en bevrijding. Ik dacht altijd dat ik gek was, dus hield ik mijn mond. Dit resulteerde in ongelooflijk veel lichamelijke klachten. Inmiddels kan ik er redelijk mee omgaan maar blijven de angsten ( voornamelijk de angst dat ik er niet mocht / mag zijn) mijn leven behoorlijk beinvloeden. Hier zou ik graag vanaf willen of mee om leren gaan. Ik hoop dat uw boek mij hierbij kan helpen.
  Groetjes J

 32. B says:

  Doordat ik al jaren (onbewust) aan het overleven ben, ben ik nu ‘op’. Ik ben momenteel thuis met depressieve/burn-out klachten. Heb geen grip meer op mijn gevoel en wordt meegesleurd door negatieve emoties die ik moeilijk kan stoppen. Ik voel me doodongelukkig en wil uit deze situatie. Door te googlen hierover ben ik hier terecht gekomen. Ik hoop dat het e-book mij hierin kan helpen.

 33. Maureen says:

  Hallo Jos,
  Lees over het zelf reguleren van omgevingsgeluid. De oefening is volgens mij de oplossing voor het minder oppakken van energie van mensen uit mijn omgeving. Ipv mijn oren ga ik deze oefening doe op een van mijn chakra’s. Bedankt voor dit inzicht. Ik zou graag je e boek willen lezen.
  Groetjes Mauree

 34. v says:

  Ik vind omgaan met hsp heel.moeilijk. Mn vriendinnen weten niet dat ik hsp heb. Ze vinden me soms raar. Ik vind heel veel dingen ook lastig. Ik heb altijd snel last van negatieve energie. Ik hoop echt dat je boek me kan helpen.
  Groetjes V

 35. anna says:

  ik ben hooggevoelig en misschien meer dan dat. ik zag zelfs mijn man uittreden. ik hoor mensen binnenkomen die niet gezien kunnen worden. ik ben altijd moe en kan 2 tot 3 x in de week niet slapen. heb wat boeken gelezen hierover maar dit is niet voldoende. het geeft toch geen rust. ik weet wat mensen soms denken en dit maakt je eenzaam omdat je uitgaat van het goede in de mens. ik heb geen geestelijke burnout maar een lichamelijke.

 36. Dre says:

  Tja hoe krijg ik grip op mijn gevoel als mijn hart samenkrampt. De beste voornemens mijn geest zegt “yes” mijn lichaam zegt barst ik krijgje wel.

 37. Gertjan says:

  Ik heb zaterdag deze website ontdekt, en wil graag de volgende vraag stellen. Ik heb al enige tijd last van angstgevoelens tijdens het slapen waardoor ik vroeg wakker word. Soms verdwijnt dit gevoel om na een paar dagen weer terug te komen. In het begin werd ik +/- 5.00 wakker maar de laatste tijd wordt dit steeds vroeger wakker. Als ik overdenk waar de angst nu precies vandaan komt krijg ik daar bij mezelf geen antwoord op. Telkens als ik mijzelf dwing daar dieper over na te denken dwalen mij gedachten weg. Ik wil daar nu eens definitief vanaf. Graag ontvang ik het eboek om een methode vinden om bij de oorsprong van mijn angstgevoelens te komen.

 38. henriette says:

  Beste Jos,
  Kwam bij mijn zoektocht over omgaan met angst op je site. Las met veel belangstelling de oefening over de tiijdlijn. Helaas moet je om de oudste situatie waarin je angst hebt ervaren een techniek uit het e book toepassen. Begrijp dat je die alleen kunt inzien als je hem toegezonden krijgt ?
  Weet niet precies hoe het werkt maar ik ben nieuwsgierig ivm de oefening.
  Met vr groet
  Henriette

 39. Daphne says:

  Hallo,
  Sinds enkele weken ben ik me aan het verdiepen in HSP. Ik heb namelijk een heel groot vermoeden dat ik dit ook heb, maar ben heel benieuwd hoe het altijd moe zijn hierin past? Deze koppeling is een opener voor mij. Want ik krijg mijn energieniveau echt niet meer op peil, zo erg dat ik er ook echt ‘moe’ van word. Anderzijds herken ik mezelf niet in het goed inschatten van situaties of personen, dus dat is een tegenstrijdig iets.
  Verder vermoed ik ook dat ik HSS ben. Staat hierover ook iets in je boek vermeld?
  Ik ben zeer benieuwd welke inzichten me dit gaat brengen..
  Groetjes

Geef een reactie