TTIP gevaarlijk voor je gezondheid

TTIP gevaarlijk voor je gezondheid

Je hebt de laatste maanden vast al veel gehoord over TTIP. Zo niet of als je niet precies wat het inhoud lees dan verder. TTIP zijn de Amerikaanse voorstellen voor een internationaal vrijhandelsverdrag tussen Europa en Amerika. Voorstanders geven aan dat dit goed is voor de internationale handel. Dat klopt maar vooral voor de grote bedrijven die in staat zijn langere tijd slechte kwaliteit goederen tegen dumprijzen op de europese markt te brengen en hiermee Europese bedrijven onder druk kunnen zetten. Overnames met ontslagen zullen volgen waarna de prijzen weer omhoog gaan met slechtere arbeidsomstandigheden voor medewerkers.

Amsterdam verwerpt TTIP

Bron: Milieudefensie 3 juli 2015

Je vraagt je misschien af waarom TTIP gevaarlijk is voor je gezondheid. Dat is eenvoudig te beantwoorden. Behalve het bovenstaande dat je veel energie kan kosten en veel stress kan geven gelden in dit handelsverdrag de laagste wettelijke normen van Europa of Amerika. Dat geldt voor alle gebieden maar ook voor het milieu en voeding.

Eerder schreef ik al over de invloed van gifresten in groete en fruit en de invloed op je energie niveau. Als TTIP door gaat kunnen we er op rekenen dat er minder gegevens op voedingsetiketten hoeven te worden vermeld, dat er zonder dat we het weten Genetisch Gemodificeerde grondstoffen worden gebruikt, nog meer hormonen in vlees, chloor voor de ontsmetting van Kip etc.

Als je sensitief bent, dan ben je waarschijnlijk ook gevoelig voor allerlei stoffen in je eten die er niet in thuis horen. Zorg dan dat je de petitie tekent tegen TTIP. Bij genoeg handtekeningen moet er een referendum worden gehouden.  Nu ondertekenen van de petitie tegen TTIP is altijd goed. Op het moment dat er een referendum komt kun je altijd nog voor of tegen stemmen.

Wil meer weten over TTIP zoek dan eens op TTIP en voedsel. Hieronder heb ik vast enkele links met meer info over het vrijhandelsverdrag TTIP en de risico’s voor je gezondheid opgenomen.

Komt de chloorkip naar Nederland

TTIP slecht voor je gezondheid

Lobbyisten van voedingsmiddelenindustrie smullen van TTIP (kijk ook eens naar het eerste plaatje waarbij je ziet dat een paar grote bedrijven de macht in handen hebben)

Ploumen wil veilig voedsel, anders geen TTIP-akkoord

TTIP bedreigt de voedselveiligheid

 

 

This entry was posted in energie, General, hsp, stress, voeding and tagged . Bookmark the permalink.

Geef een reactie