De kracht van hoogsensitiviteit als competentie

Vertaal je hoogsensitiviteit naar positieve competenties

Soms lees je dat hoogsensitieve personen een gevoeliger zenuwstelsel hebben. Onzin! Over de oorzaak van hoogsensitiviteit is weinig bekend en nog minder bewezen. Het enige wat bekend is, is dat bij een hoogsensitief persoon signalen uit de omgeving (b.v. emoties en stress van anderen, geluiden) een andere impact hebben dan bij niet-hoogsensitieve personen. Of signalen harder (minder gefilterd) binnen komen, er meer signalen binnen komen of anders worden verwerkt is niet met zekerheid aan te geven.

Natuurlijk is het prettig om een wetenschappelijke onderbouwing te hebben maar uiteindelijk gaat het er om dat je je hoogsensitiviteit kunt integreren met je andere competenties  (eigenschappen) en vaardigheden en succesvol in je leven en werk kunt inzetten.

Ik ga er van uit dat hoogsensitiviteit een talent is. En net zoals elke ander talent heeft hoogsensitiviteit een positieve kant en een valkuil. Het nadeel van de term hoogsensitiviteit, hooggevoeligheid of HSP is dat het een containerbegrip is waar heel veel onder valt. Hieronder rafel ik het containerbegrip hooggevoeligheid uit naar competenties.

Een van de positieve competenties van hoogsensitiviteit is de gerichtheid op een ander waardoor je goed kunt aansluiten bij mensen in je omgeving en merkt wat iemand nodig heeft. De valkuil daarvan kan zijn dat je je teveel richt op een ander en minder opkomt voor je eigen belang. Een ander kenmerk dat ik vaak tegen kom bij mensen die zich hoogsensitief noemen is een hoog verantwoordelijkheidsgevoel. Een positieve eigenschap maar met de valkuil  “controle proberen te houden”.

Het kan zijn dat dit ook eigenschappen zijn van jou of juist niet. In ieder geval is het verstandig om voor jezelf een lijst te maken van positieve competenties die voor jou samenhangen met je sensitiviteit. Als je daarvan een lijst hebt samengesteld stel je jezelf voor dat je in een extreme mate over die competentie beschikt. Op basis van die extreme competentie zoek je uit wat je valkuil is. Een goed hulpmiddel hierbij kunnen de kernkwadranten van Daniel Ofman zijn.

Je kunt ook omgekeerd werken. Stel een lijst op met de zogenaamde negatieve eigenschappen bij hoogsensitiviteit (je kent ze vast wel: gevoelig, moeilijk concentreren). Zoek bij deze lijst met zogenaamde negatieve eigenschappen de positieve variant. Dus bijv bij gevoelig –> bewust van de omgeving of gericht op mensen. Door vanuit de positieve competentie naar jezelf en je werk te kijken groeit je eigenwaarde en kun je beter functioneren in je werk.

Dus geef een boost aan je carrière en denk in positieve HSP competenties zoals verantwoordelijk, gedreven, organisatie sensitief, nauwkeurig etc. Voeg gerust een reactie toe in mijn Blog en help anderen verder om hun hoogsenstiviteit beter te benoemen in hun werk.

This entry was posted in carrière, competentie, hooggevoelig, hoogsensitief, hoogsensitiviteit, hsp, kracht, loopbaan, positieve eigenschap, talent, valkuilen and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie