De kracht van taal

Taal maakt een kracht van je gevoeligheid

Het woord hooggevoeligheid geeft alleen uitdrukking aan het zintuig voelen en zorgt er (onbewust) voor dat je je op je gevoel richt. Hoewel je kunt voelen met je huid (wind, temperatuur, druk, warmte) richten veel mensen zich door het woord voelen naar binnen waardoor ze zich extra bewust worden van hun eigen (rot)gevoel en niet van hun kracht. Dit kan anders. Hoe? lees hieronder verder

Ik noem het wel eens toveren met woorden. Door een ander woord te gebruiken voor hetzelfde kun je een heel andere uitstraling krijg. Door het woord sensitief te gebruiken ipv gevoelig straal je veel meer kracht uit. Er ontstaat er geen onbewuste neiging om op je gevoel te letten en lukt het met enige oefening heel snel om je op al je zintuigen te concentreren: horen, zien, ruiken, proeven en het ‘lichamelijke voelen’ .

Bovendien heeft gevoeligheid, behalve een positieve uitleg in relaties, voor veel mensen ook de betekenis van kwetsbaarheid of lichtgeraaktheid. Het mooie van het woord sensitiviteit is dat in veel (zakelijke) beoordelingmethodieken sensitiviteit juist een pluspunt is waardoor het in één keer een positieve betekenis krijgt.

Deze stap houdt niet alle ongewenste indrukken buiten maar zorgt er wel voor dat je afstand van heel veel indrukken kunt nemen. Hierdoor is je belasting gedurende de dag minder en heb je veel meer energie over voor andere dingen. En als de er dan toch nog eens veel indrukken zijn heb je veel meer reserve om dit op te vangen.

Als je meer tips over het omgaan met hoogsensitiviteit wilt lezen houd dan deze HSP Blog in de gaten. Als je de RSS feed activeert, of me volgt op twitter of je schrijft je in op de nieuwebrief (zie aanvraag formulier hiernaast) ontvang je altijd als één van de eerste de nieuwste tips en wetenswaardigen in mijn Blog.

This entry was posted in hooggevoelig, hoogsensitief, hoogsensitiviteit, hsp, HSP Blog and tagged , , , , , , , . Bookmark the permalink.

Geef een reactie