Wet van aantrekkingskracht

Je grootste angst kan waarheid worden maar ook je mooiste dromen

Afgelopen woensdag 1 juni heb ik, na een vechtscheiding van een jaar, het convenant en ouderschapsplan getekend. Mijn scheiding was de afsluiting van een periode en het begin van een nieuwe. Een periode van persoonlijke ontwikkeling waarin mijn, sinds mijn pubertijd, opgebouwde muurtjes zijn afgebroken en ik nieuwe manier heb moeten vinden om beter om te gaan met mijn emoties en sensitiviteit.

Ik herinner me nog goed de start van deze periode in 2006 waarin ik tijdens een cursus volledig meeging in de emoties van een ander en dit door de desbetreffende docent werd herkent. Vanaf dat moment was alles anders. Mijn opgebouwde verdedigingsmuren waren definitief kapot en ik stond volledig open. Toch voelde ik me herboren omdat ik besefte dat ik een nieuwe kans had gekregen.

De afgelopen jaren ben ik veel kwijtgeraakt. Mijn baan, mijn huis en mijn relatie, en mijn kinderen zie ik veel minder dan ik zou willen. Toch heb ik ook veel terug gekregen, een leuke baan, een mooie coachpraktijk en een geweldige vriendin maar het belangrijkste is dat ik mezelf weer heb teruggevonden.  Een ding weet ik zeker zonder de tegenslag van de afgelopen jaren zou ik nooit de stappen hebben genomen die ik nu heb gemaakt. Zowel in mijn werk als privé zat ik vast en probeerde ik met man en macht om datgene dat ik had opgebouwd vast te houden. De angst om alles kwijt te raken blokkeerde me in wat ik wel wilde. Met één heel groot nadeel dat ik niet naar mezelf luisterde en met dingen bezig was die niet bij me pasten.  En uiteindelijk zijn die angsten waarheid geworden. Waarom? De wet van de aantrekkingskracht (law of attraction) is duidelijk, omdat ik me er op focuste.

Helaas brengt hoogsensitiviteit ook vaak een gevoel van angst mee en laten veel HSP’ers zich hierin meeslepen terwijl het vaak alleen een signaal is om goed op te letten (zie eerdere artikelen in mijn Blog zoals “De kracht van intuïtie“).

Als jij  het gevoel hebt dat je vast zit maar bang bent voor de toekomst, houd dan goed mijn Blog in de gaten. De volgende artikelen staan in het teken van hoe je beter kunt omgaan met angst voor veranderingen. Hoe je angst kunt gebruiken om te bepalen wat je wel wilt en hoe je gevoelens van angst kunt omzetten naar de wil om je doel te bereiken.

Want als de wet van aantrekkingskracht werkt voor angst dan werkt die zeker voor je mooiste dromen.

This entry was posted in aantrekkingskracht, angst, hooggevoelig, hoogsensitiviteit, hsp, scheiding and tagged , , , , , , . Bookmark the permalink.

3 Responses to Wet van aantrekkingskracht

 1. Esther says:

  Beste Jos,

  Wat je schrijft over angst en wat dit allemaal kan veroorzaken is heel herkenbaar. Het duikt bij iedereen in allerlei omstandigheden op.
  Het onbewust ermee verkrampt omgaan is zo herkenbaar, niet alleen bij mezelf, ik zie het in mijn nabije omgeving immers ook.
  Zelf ben ik al jaren met groeiende ‘oogst’ op weg naar mijn persoonlijke gevoel van (innerlijke) vrijheid, zo noem ik het. En het bewust ermee omgaan geeft me al vrijer gevoel moet ik zeggen (teugels in handen). Ik heb geleerd dat ik hierin mijn eigen tempo heb en heb moeten leren dat dat voor anderen evenzo geldt.
  Zo’n twee jaar geleden herkende ik hoogsensitiviteit bij mezelf, het positieve én het lastige er van. Het heeft zoveel helder gemaakt voor me!

  Ik ben mijn baan kwijt en de wijze waarop heeft mijn eigenwaarde/zelfvertrouwen een enorme deuk gegeven (niet de eerste..). Ik ben zo onzeker wat ik nu wel te bieden heb en voelde mijn kracht niet meer. Ik zit hierdoor enorm vast (niet de eerste keer).
  Jarenlang heb ik werk gedaan dat mij uiteindelijk heeft ondermijnd (minimaal 75% op wilskracht) en dat zeker niet mijn hele potentieel liet bloeien.
  Ik heb dringend behoefte aan een nieuwe job, voor m’n financiële situatie, maar ook voor mijn onafhankelijke gevoel.
  Vorig jaar ben ik door een flink dal gegaan en ik moet zeggen dat ik door heel goed naar mezelf te luisteren, hulp te vragen en heel goed voor mezelf te zorgen (wekelijks sporten met veel plezier) uit mijn dal kruip.

  Angst voor hóe vind ik wel de juiste baan voel ik nog steeds, maar mijn eigenwaarde lijkt inmiddels sterker dan de angst. Ik ben teruggegaan naar mijn eigen bron: waar was(ben) ik altijd goed in en wat mis ik het meest?
  Ik mis al jaren iets fundamenteels waarin ik me kan vastbijten, een persoonlijk doel waarop ik me kan focussen. Ik vond het niet in de banen die ik deed (en heb geen gezin dat af kan leiden of je ervan weg kan houden..).
  Talen hebben altijd mijn interesse gehad en daar wilde ik naar terug. Na een brainstorm met een vriend en wat onderzoek op internet ben ik begonnen met een nieuwe taalstudie (Chinees) en het is onvoorstelbaar wat deze keuze de afgelopen maanden in mij heeft losgemaakt! Hierover kan ik een A-4 vullen denk ik.
  Ik ben weer bezig met iets dat me werkelijk boeit, het laat me iedere week zien dat ik dit kan, dus ik ‘oogst’ meteen. En dit is dé boost voor mijn zelfvertrouwen. Bewust heb ik niet gewacht tot ik werk heb, ik voelde aan dat hiermee bezig zijn de heling zou kunnen worden.
  Al heb ik nog geen baan gevonden, en zit ik financieel hopeloos (nog ziekte-uitkering van uwv), via deze weg heb ik een bron in mezelf weer gevonden. Mijn vastberadenheid is teruggekeerd en dat geeft enorme innerlijke kracht, dus ik kan 100% bevestigen dat het wel degelijk mogelijk is om je angsten te overwinnen, mits je de stappen zet die bij JOU persoonlijk passen.

  Hiermee geef ik je een mooie persoonlijke ervaring terug (het voelt eerlijk gezegd fantastisch om dit te kunnen vertellen).
  Je blogs zal ik volgen.

 2. Ellen says:

  WAARSCHUWING: Je kunt ook angst voor je angst ontwikkelen .

  Ik heb me heel lang bezig gehouden met dit onderwerp.
  The Secret is al lang geen geheim meer namelijk.
  In mijn tijd was het meer de kracht van het positief denken.
  Het is gevaarlijke matrerie, dus vandaar mijn reactie. Als waarschuwing.

  Op zich klopt het wel ongeveer wat er in deze blog staat, maar toch ook weer niet.
  Soms overkomt je iets waar je nooit aan gedacht hebt, of waarvan je gedacht hebt dat je het niet verdiende.
  Andersom ook: iets waar je vast van overtuigd was, gebeurt niet.
  Er bestaat namelijk ook nog zoiets als karma en een soort van levensopdracht.
  Ook kiest je Hogere Zelf soms voor iets anders dan je ego, en dat is maar goed ook.

  Als jullie werkelijk denken dat je alles kunt manifesteren waar je in gelooft, hoe kan het dan dat psychotische mensen die denken dat ze kunnen vliegen, gewoon te pletter vallen ?
  Hoe kan het nou dat je zus kanker krijgt terwijl ze zo’n liefdevol mens was en nooit iets ongezonds at of deed ?
  En hoe kan het dat kinderen al allerlei ellende creeen voor zichzelf ondanks dat ze nog nauwlijks bewustzijn hebben ? En hoe zit het met het leed van dieren ?

  Dat zijn vragen waar je mee blijft worstelen.
  Maar een nog groter gevaar is, dat je niet meer los kunt laten. Dat je voortdurend bezig bent met wat je aan het manifesteren bent.
  Je wordt zelfs bang voor je ‘negatieve’ gedachten, gevoelens en overtuigingen.
  Je probeert dat dan weer gauw te vervangen door iets positiefs, want oh jee !
  Angst is het gevolg.
  En dat niet alleen, je zit ook voordurend in je hoofd. Denken, denken, en nog eens denken, want daar speelt alles zich af.
  Zo wordt je ego steeds groter en kom je steeds verder van je werkelijke zelf af te staan.

  Op dat moment werd ik dus zwaar depressief !
  3 Jaar lang. Ik kon letterlijk niks meer en toen moest ik wel loslaten.
  Met een antidepressivum ben ik weer uit deze hel gekomen, maar het had niet veel gescheeld, of ik was hier niet meer geweest.

  Toen ik weer normaal kon denken en functioneren, liet een vriend van mij een keer ‘per ongeluk’ een boek achter. Ik bladerde er even in en zag alleen maar het woord OVERGAVE staan. De letters schreeuweden me toe en ik kon er onmogelijk omheen.

  Sindsdien loopt alles zoals het lopen moet.
  Ik heb een paar mensen verloren door de dood of anderwijs, mijn twee katten zijn vlak na elkaar gestorven, Ik ben verhuisd, heb weer 2 nieuwe katten enz enz enz.
  Ik neem het zoals het komt. Weet dat wat er gebeurt het beste voor me is. Dat er lessen in zitten die ik moet leren of me gelukkiger zal maken.
  Lijkt niet erg veel soeps misschien, maar ik voel me prima. Heb mijn angst afgelegd en leef volledig in het hier en nu.
  Het is eindelijk rustig in mijn hoofd.
  Ik bepaal nu zelf wat ik denk en dat is totaal nieuw.
  Soms vraag ik nog wel eens hulp van het Universum, maar niet zo vaak meer.

  Wat ik wel aan het positief denken heb overgehouden is overvloed. Geld bijv.
  Dat is iets waar ik altijd meer dan genoeg van heb. Dat is wel makkelijk.
  Maar verder heb ik niet veel meer nodig en dat had ik wel toen ik nog bewust mijn eigen leven probeerde te creeeren. Ik moest dit nog hebben en dat en oh ja ook dat nog. Het hield nooit op en ik leefde alsmaar in de toekomst.

  Ik weet niet of iemand hier een boodschap aan heeft, want toen ik nog middenin deze fase zat, liep ik ook met enorme oogklepppen op.
  Vond echter toch dat ik het moest proberen.
  Het is heel zwaar om voor God te spelen namelijk.

Geef een reactie